这是用于放置准备的WIPRO模型放置纸。这份安置文件将涵盖WIPRO招聘活动中提出的才能,逻辑和推理,口头和编码问题,并且还将严格遵循WIPRO采访中提出的问题模式。建议解决以下每个问题,以增加通过WIPRO采访的机会。
定量分析
- 一个两位数的数字使得两位数的乘积为12。当从该数字中减去9时,这些数字将颠倒过来。数字是: 。
- 34
- 62
- 43
- 26
回答:
43
解释:
Let the ten’s and unit’s digit be x and y.
Then 10x + – 9 = 10 x + x
10×2 + 12 -9x = 120 + x2
9×2 – 9x – 108 = 0
x2 –x – 12 = 0
x2 –4x + 3x – 12 = 0
(x – 4) (x + 3) = 0
Therefore x = 4
Hence the required no. is 43 - 在每种情况下,除以17、23、35、59剩下相同余数的最大数是哪一个?
- 2个
- 3
- 6
- 12
回答:
6
解释:
Required Number = HCF (23-17, 35-23, 59-35, 59-17)
= HCF (6, 12, 24, 42)
= 6 - 两个数字的比例为5:7。如果其LCM为105,则它们的平方有什么区别?
- 261
- 210
- 72
- 840
回答:
216
解释:
Let ‘h’ be the HCF of the two numbers.
=> The numbers are 5h and 7h.
We know that Product of Numbers = LCM x HCF
=> 5h x 7h = 105 x h
=> h = 3
So, the numbers are 15 and 21.
Therefore, difference of their squares = 212 – 152 = 441 – 225 = 216 - 一个人和一个人单独完成工作的时间比两个人在一起分别多了18天和8天。如果两者都可以一起工作,请查找所需的天数。
- 12
- 8
- 16
- 36
回答:
12
解释:
Let the time required to complete the work by A and B together = n days
=> Time required by A alone = n + 18 days
=> Time required by B alone = n + 8 days
Therefore, n2 = 18 x 8 = 144
=> n = 12
Hence, A and B require 12 days to complete the work if they work together. - 与单独工作相比,两条管道A和B分别需要9个小时和6.25个小时才能填满一个游泳池。如果两个人一起工作,则找到填充池所花费的总时间。
- 6
- 6.5
- 7
- 7.5
回答:
7.5
解释:
Let the time taken if both were working together be ‘n’ hours.
=> Time taken by A = n + 9
=> Time taken by B = n + 6.25
In such kind of problems, we apply the formula :
n2 = a x b, where ‘a’ and ‘b’ are the extra time taken if both work individually than if both work together.
Therefore, n2 = 9 x 6.25
=> n = 3 x 2.5 = 7.5
Thus, working together, pipes A and B require 7.5 hours. - 保罗必须行驶24公里。步行1小时40分钟后,他发现自己已经走了剩下的5/7距离。找出保罗的速度(以米/秒为单位)。
- 5/3 m /秒
- 7/5 m /秒
- 2/3 m /秒
- 8/5 m /秒
回答:
5/3 m/s
解释:
Let the required speed be x km/hr.
Distance covered by Paul in 1 hr 40 min = x × 100/60 = 5x/3 km.
Remaining distance = (24 – 5x/3) km.
Therefore, 5x/3 = 5/7 × (24 – 5x/3)
=> 7/5 × 5x/3 = 24 – 5x/3
=> 7x/3 = (72 – 5x)/3
=> 7x = 72 – 5x
=> 12x = 72 => x = 6.
Paul’s speed in meters per second = 6 × 5/18 = 5/3 m/s. - 彼得的快艇在静止的水中以9公里/小时的速度行驶。他划船到距离105公里的地方,然后回到起点。如果溪流速度为1.5 km / h,请找出彼得花费的时间。
- 24小时
- 21小时
- 23小时
- 22小时
回答:
24 h
解释:
Upstream speed = 9 – 1.5 = 7.5 km/h.
Downstream speed = 9 + 1.5 = 10.5 km/h.
Therefore, time taken = 105/7.5 + 105/10.5 = 14 + 10 = 24 h. - 杰克消耗了他75%的工资。后来他的薪水增加了20%,支出增加了10%。找到他的储蓄增加的百分比。
- 51%
- 60%
- 50%
- 55%
回答:
50 %
解释:
Let Jack’s original salary be Rs 100. Then,
his expenditure = Rs 75,
his savings = Rs 25.
Now, his new salary = Rs 120. So,
new expenditure = (110/100) × 75 = Rs 165/2,
new savings = 120 – 165/2 = Rs 75/2.
Increase in savings = 75/2 – 25 = Rs 25/2.
Therefore, percentage increase in savings = (25/2)/25 × 100% = 50%.- Two numbers are in the ratio of 2:9. If their H. C. F. is 19, numbers are:
- 6, 27
- 8, 36
- 38, 171
- 20, 90
Answer:
Explanation:
Let the numbers be 2X and 9X
Then their H.C.F. is X, so X = 19
=> Numbers are (2×19 and 9×19) i.e. 38 and 171- At present father’s age is thrice of son’s age. After 15 years father’s age will be double of son’s age. What is son’s present age?
- 10 years
- 12 years
- 15 years
- 16 years
Answer:
Explanation:
Let the present age of son and father be x years and 3x years respectively.
Then (3x + 15) = 2(x + 15)
=> 3x + 15 = 2x + 30
=> x = 15
=> Son’s present age = x = 15 years.
语文推理
- 在关于最近的骗局的新闻发布会上,部长说:“钱到此为止”。部长通过声明传达了什么?
- 他要所有的钱
- 他会归还钱
- 他将承担最终责任
- 他将拒绝所有询问
回答:
38, 171
解释:
’The buck stops here’ means – Responsibility is not passed on beyond this point.
- 考虑一下声明
15 years
如果如果x是金X闪烁和谓语金(x)为真谓闪烁(x)为真。以下逻辑公式中的哪一个代表上述陈述?
- 一种
- 乙
- C
- d
- E
回答:
He will assume final responsibility
解释:
The statement “Not all that glitters is gold” can be expressed as follows :
¬(?x(glitters(x)?gold(x)) … (1)
Where ?x(glitters(x)?gold(x) refers that all glitters is gold. Now,
?x¬(glitters(x)?gold(x)) … (2), Since we know ¬?x() = ?x¬()
(Where => refers to -> All and ?x refers to -> There exists some).
As we know, A?B is true only in the case that either A is false or B is true. It can also defined in the other way :
A?B=¬A?B (negationA or B ) … (3)
From equation (2) and (3), we have
?x(¬(¬glitters(x)?gold(x))??x(glitters(x)?¬gold(x)) … (4), Negation cancellation ¬(¬) = () : and ¬(()?()) = (¬()?¬()) .
So Answer is (D) .
- 从下面给出的选项中选择最合适的短语以完成下面的句子。
“印度是一个后殖民国家,因为”- 那是一个前英国殖民地
- 印度信息技术专业人士已经殖民了世界
- 印度不遵循任何殖民行为
- 印度帮助其他国家获得了自由
回答:
“Not all that glitters is gold”
解释:
A country is called postcolonial if it came into existence after the colonies of the British and the Europeans were abolished and the countries then under their rule were declared independent. India was under the British colonial rule till 1947, i.e. it was a former British colony and thus is called a postcolonial country. So, A is the correct option.
- 今晚谁来___________来见我们?
- 你说
- 你刚才说
- 你是说那个吗
- 有你吗
回答:
D
- 匹配列。
it was a former British colony
- 1:S,2:P,3:Q,4:R
- 1:P,2:Q,3:R,4:S
- 1:Q,2:R,3:S,4:P
- 1:S,2:P,3:R,4:Q
回答:
did you say
解释:
“eradicate” means “destroy utterly”
“distort” matches with “misrepresent”
“saturate” matches with “soak completely”
“utilize” matches with “use” - 第二次世界大战前德国人口众多的老城科尼希斯贝格(Koenigsberg)现在被称为加里宁格勒(Kaliningrad)。战争事件发生后,加里宁格勒现在是俄罗斯领土,主要是俄罗斯人口。北部与波罗的海接壤,南部和西部分别与波兰国家接壤,东部与立陶宛接壤。可以从这段经文中推断出以下哪项陈述?
- 从历史上看,加里宁格勒是俄罗斯人
- 加里宁格勒是俄罗斯的一部分,尽管它不与俄罗斯其他地区接壤
- 柯尼斯堡(Koenigsberg)被重命名为加里宁格勒(Kaliningrad),因为这是其最初的俄语名称
- 波兰和立陶宛正在从加里宁格勒到俄罗斯其他地区
回答:
Column 1 Column 2 1) eradicate P) misrepresent 2) distort Q) soak completely 3) saturate R) use 4) utilize S) destroy utterly
解释:
A is not true in the light of the given facts
- A is incorrect because the First line says that Kaliningrad (Koenigsberg before war) had a majority of the German population before the war. So, it was historically German and not Russian.
- B is correct as although Kaliningrad is not contiguous with the rest of Russia (being surrounded by countries of Poland in the south and west, Lithuania in the east and Baltic sea on the north), it has a predominantly Russian population.
- C cannot be inferred from the passage as it is nowhere in the passage what the original Russian name of Koenigsberg was.
- D is also not true because no data about the route is mentioned in the passage.
So, B is the correct option
- 印度北部被诊断出患有登革热(由蚊子叮咬而来)的人数是去年诊断出的人数的两倍。市政府得出的结论是,该地区控制蚊子数量的措施失败了。以下哪个陈述与该结论相抵触(如果为真)?
- 很大一部分受影响人口从登革热流行的邻国返回
- 由于市政厅的行政效率提高,现在报告了更多的登革热病例
- 自推出新的有效诊断测试以来,今年已经诊断出更多登革热病例
- 今年,患有疟疾的人(也因蚊虫叮咬而减少)的人数有所增加
回答:
1:S, 2:P, 3:Q, 4:R
解释:
- A contradicts the conclusion of the municipal authorities. So, A is not the correct choice.
- B is an incorrect choice because there is no data in the passage relating the reporting of cases and the efficiency of the administrative capabilities of the municipal authorities.
- C is also incorrect as it contradicts the conclusion of the municipal authorities.
- D is the correct choice as both malarial fever and dengue fever are caused by mosquito bite. If dengue fever had increased because of some other reason other than that concluded by the municipal authorities, then there would not have been an increase in the people with malarial fever. This statement supports the conclusion of the municipal authorities.
- 为以下项选择正确的SYNONYM:
一起- 常见的
- 顽固
- 相同的
- 共同
回答:
Kaliningrad is a part of Russia despite it not being contiguous with the rest of Russia
- 为以下项选择正确的SYNONYM:
几乎- 狡猾
- 几乎
- 相关的
- 概括
回答:
The number of people with malarial fever (also contracted from mosquito bites) has increased this year
- 为以下项选择正确的ANTONYM:
出现- 出现
- 潜水
- 发生
- 出现
回答:
D
逻辑推理
- 在序列中找到错误的数字:
2,3,6,0,8,-3,14,-6- 3
- 0
- 8
- 3
回答:
B B
解释:
Two alternate series:
2 + 4 = 6,
3 – 3 = 0
6 + 4 = 10,
0 – 3 = -3
10 + 4 = 14
-3 – 3 = -6 - 在序列中找到错误的数字:
1,8,27,64,81,216,343- 1个
- 27
- 81
- 343
回答:
B
解释:
cubes of natural numbers
81 is not the cube of desired number解决问题3和4的方向:下面给出的每个问题均由一个陈述和/或一个问题以及下面给出的编号为I和II的两个陈述组成。您必须确定语句中提供的数据是否足以回答给定的问题。
阅读这两个陈述并给出答案
(a)如果仅陈述I的数据不足以回答问题,而仅陈述II的数据不足以回答问题。
(b)如果仅陈述II的数据足以回答问题,而仅陈述I的数据不足以回答问题。
(c)仅陈述I和陈述II中的数据是否足以回答该问题。
(d)陈述一和陈述二的数据是否不足以回答问题。
(e)是否必须同时使用表I和表II中的数据来回答这个问题。 - 整数i是否可被20整除?
I. 4是i的因数
二。我是10的倍数- (一种)
- (b)
- (C)
- (d)
- (e)
回答:
C
- X出生于哪一年?
陈述一。X比他的母亲小30岁
陈述二。拉胡尔的哥哥比他的母亲小25岁- (一种)
- (b)
- (C)
- (d)
- (e)
回答:
81
- 考虑以下短语:
陈述:所有C均为J。
所有J都是B。
没有B是R。
结论:
I.所有B都是C.
二。一些J是C
选择下面给出的正确选项:- 只有结论我是真的。
- 只有结论II是正确的。
- 结论一或结论二是正确的
- 结论一和结论二都不成立
- 结论I和II都是正确的。
回答:
(e) if the data in both Statements I and II together are necessary to answer the question.
解释:
All B are not C
- 考虑以下短语:
声明:委员会在他的同事在场的情况下羞辱了莎鲁克。
假设:
一,委员会不喜欢沙鲁克
二。沙鲁克在同事中并不受欢迎
选择下面给出的正确选项。- 如果仅假设我是隐含的
- 如果仅假设II是隐式的。
- 如果I或II是隐式的。
- 如果I和II都不是隐式的。
- 如果I和II都是隐式的。
回答:
(d) if the data even in both Statements I and II together are not sufficient to answer the question.
- 考虑以下短语:
声明:反对得太多的人就是这样做的人
假设:
一,说起来容易做起来难
二。人是两面的
选择下面给出的正确选项。- 如果仅假设我是隐含的
- 如果仅假设II是隐式的。
- 如果I或II是隐式的。
- 如果I和II都不是隐式的。
- 如果I和II都是隐式的。
回答:
(b) only conclusion II is true.
- 声明:
我–有些S是L
II –有些C是P
III –所有P为R
结论:
I.一些P是L
二。一些C是R
选择下面给出的正确选项:- 只有结论我是真的。
- 只有结论II是正确的。
- 结论一或结论二是正确的
- 结论一和结论二都不成立
- 结论I和II都是正确的。
回答:
(d)
- 找出错误的序列号:4,5,7,12,19,35
- 12
- 19
- 35
- 7
回答:
(e)
解释:
4+20 = 5
5+21 = 7
7+22 = 11
11+23 = 19
19+24 = 35 - 依次找到错误的数字:-1、4、9、16,-25
- 4
- 9
- 16
- -25
回答:
(d) neither conclusion I nor conclusion II is true
解释:
Tn = -12 + 22 – 32 + 42 – …..